top of page
Poza scriitoruluiFresh InfoCake

Zorin OS 15.2 - Scurta prezentare

Salutare prieteni, bine ati venit pe site-ul Fresh InfoCake.

Astazi voi prezenta pe scurt un sistem de operare destul de apreciat si indragit pe nume Zorin OS 15.2.

Daca nu stiati, acesta este o distributie de linux si a devenit popular in ultimii ani tocmai deoarece incearca, si trebuie sa recunoastem ca reuseste cu destul succes, sa ofere utilizatorilor de windows (fosti sau actuali) o interfata prietenoasa si familiara.

Dupa cum este prezentat si pe site-ul dezvoltatorilor sistemului, acesta este oferit in mai multe variante, dupa cum urmeaza:

1. Versiuneaplatita, 39 de euro, denumita Ultimate, care este bazata pe modernul Gnome 3 (dar ofera si o versiune mai lite, cu XFCE). Aceasta versiune are preinstalata o anumita lista de aplicatii si jocuri considerate de dezvoltatorii Zorin OS ca fiind printre cele mai populare si utile. Mai ofera o interfata foarte usor configurabila si cateva moduri predefinite. Astfel, din meniul corespunzator, cu un click poti face Zorin OS-ul sa arate similar cu windows-ul, macOS-ul plus inca vreo cateva tipuri de interfata, inclusiv unul pentru ecrane touch. Pentru aceasta versiune suportul se acorda cu prioritate.

2. Versiunea Core, este bazata de asemenea pe Gnome 3, dar este gratuita. Pentru aceasta varianta se ofera mult mai putine aplicatii si jocuri preinstalate si doar 2 tipuri de interfata predefinite. Una dintre ele arata totusi destul de similar cu Windowsul.

3. Versiunea Lite- de asemenea gratuita, este bazata pe binecunoscutul mediu XFCE, care este stabil si consuma putine resurse. Prin urmare ei il recomanda pentru calculatoare de generatie mai veche sau cu caracteristici mai slabe.

Cu toate acestea, Zorinul acesta nu arata deloc rau, ba chiar este neasteptat de aratos, de clar si curat in modul in care se prezinta.

Acesta este motivul pentru care, la sfarsitul anului trecut, cand Zorin OS 15 a fost lansat, au aparut nenumarate articole si review-uri, care exclamau ca mediul XFCE nu a aratat niciodata atat de bine pana la aparitia Zorin OS 15 Lite.

4. A patra versiune oferita, si ultima este de asemenea gratuita, si este numita Education. Asta pentru ca este gandita pentru a fi folosita in medii educationale, cu o gama larga de programe dedicate profesorilor, elevilor si studentilor. Versiunea Education poate fi descarcata in varianta Gnome sau XFCE, dupa preferinte.


Mai jos puteti urmari varianta video a acestui articol, pe canalul de YouTube al Fresh InfoCake.

 


4 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page