top of page
Poza scriitoruluiFresh InfoCake

Este internetul periculos pentru copii?

Actualizată în: 29 mar. 2020

Copii, v-aţi pus vreodată întrebarea: ”Este internetul periculos pentru noi, copiii?”


Trebuie să recunoașteți că este o întrebare foarte bună! De fapt trebuie să știţi că internetul nu este în totalitate pentru copii. Numai o mică porțiune din el le este dedicată. Restul, spre exemplu unele siteuri cu imagini sau filme, nu ar trebui să fie accesibile copiilor, pentru că le-ar face rău. Mai există și locuri în care unii oameni spun lucruri rele unii despre alții. Nu ar trebui să intrați acolo. Doar știţi că și la televizor, există emisiuni sau filme interzise sau nerecomandate copiilor sub anumite vârste.


Şi ştiţi ce vi se poate întâmpla dacă intraţi în zona interzisă copiilor?

Într-o asemenea situație copiii pot suferi emoțional, spre exemplu pot fi speriați de imaginile și scenele văzute, care pot duce mai departe la fel de fel de coșmaruri şi frici. De asemenea copiii ar putea învăța lucruri rele și urâte de pe acele siteuri.


Dar mai este un alt lucru important de luat în seamă. Nu trebuie să comunicați cu persoane pe care nu le cunoașteți, deși acestea par amabile și de încredere. Și mai ales nu le dați detalii personale cum ar fi: numele vostru real, adresa la care locuiți, școala la care învățați, adresa de email sau numărul de telefon. Nu trebuie să aveți încredere în străini, indiferent ce vi se promite (bani, jocuri, experiențe nemaipomenite sau altele). Dacă întâlniți astfel de cazuri, spuneți-le imediat părinților și ei vă vor proteja.

Probabil aţi priceput că este cam la fel cu regula care spune să nu vorbim cu străinii și să nu acceptăm cadouri ori dulciuri de la ei.


Este datoria părinților să își educe copiii cu privire la aceste posibile pericole din viața reală sau din mediul online, aşa că vă recomand să vorbiţi cu ei pentru a primi mai multe informaţii şi sfaturi!


Mai jos puteţi vedea un videoclip educativ şi amuzant pe această tema.


Feriţi-vă de necazuri! Pe data viitoare!




1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page